lördag 31 oktober 2009

Pain au Levain

Här ser ni ambitionen... får se vad resultatet blir.
Igår satte jag en levain som jäste i fem timmar. In med den i kylen. Ut i morse och "värmde" i 1 timme. I med alla ingredienser. Nu jäsa i två timmar. In i jäskorgar - sedan jäsa i dem i två timmar och sedan in i ugnen.
Ja, som sagt. Ambitionen är att det ska blir som på bilden men än har jag aldrig nått fram. Fast degen ser väldigt lockande ut idag... det gäller att leva på hoppet!/Ma
Lycka:
Att baka
Att vakna utsövd och förbereda en härlig frukost
Att vara hemma

3 kommentarer:

Knatarna sa...

men dra på trissor - mina bröd ser precis likadana ut! skorpan blev inte så tjock som jag hade tänkt mig men smaken är ljuvlig. nya tag om några dagar igen!/Ma

Knatarna sa...

mmmmm vilka sötnosar,jag riktigt kanner hur gott det luktar o smakar ! vad duktig du ar!//MR

Anonym sa...

bäivid bener
är det rätta hulken
den nya är inte så bra